Loading...

Kinetoterapie, fizioterapie, masaj si biorezonanta in Ploiesti

Drenaj limfactic - Ploiesti

DRENAJUL LIMFATIC MANUAL reprezinta o forma de masaj bland, superficial, aplicat pe suprafata pielii si consta in executarea de manevre si presiuni usoare, specifice. Acesta ajuta la imbunatatirea circulatiei fluxului limfatic si, in cazul efectuarii lui dupa interventii chirurgicale insotite de limfadenectomie ( rezectia ganglionilor limfatici), contribuie la dezvolatrea in timp a unei circulatii limfatice colaterale.

In cazul patologiilor ( in cea mai mare parte oncologice) care necesita interventie chirurgicala insotita de rezectie ganglionara, drenajul limfatic manual este recomandat atat de preventie, cat si ca tratament al limfedemului. Limfedenul reprezinta acumularea in exces a limfei, intr-a anumita regiune, ca urmare a perturbarii sau intreruperii circulatiei limfatice.

Terapeutii nostrii sunt certificati in drenaj limfatic manual.

Pregatire

1.1.       CE TREBUIE SA STII SI SA FACI INAINTE CU CEL PUTIN O SAPTAMANA DE A TE PROGRAMA LA UN MASAJ DE DRENAJ LIMFATIC?

  • O hidratare zilnica foarte buna, ce presupune 50ml/kg cord de apa plata, nu mai putin de 2-3l apa pe zi. Daca sunteti o persoana care nu bea apa in mod curent, este necesar sa ajungeti la cantitatea de apa recomandata, in timp (1-2 saptamani). O crestere brusca a cantitatii de apa poate pune mari probleme rinichilor si ficatului.
  • O dieta de detoxifiere ce ar trebui sa cuprinda preponderent salate, fructe, legume. Se recomanda evitarea sau reducerea cantitatii de carne consumata precum si consumul de produse lactate. Sunt permise lactatele fermentate ( ex. Iaurt) in cantitati modice.
  • Se recomanda miscarea fizica deoarece pune limfa in miscare

 

1.2.       CE SE INTAMPLA IN TIMPUL SEDINTEI DE MASAJ SI DUPA?

Pe langa rolul in sistemul imunitar, sistemul limfatic reprezinta principala si singura cale de eliminarea a toxinelor si rezidurilor din tesuturi. Ganglionii limfatici se comporta precum fosele septice in care se aduna si sunt macerate deseurile. Prin masaj noi golim aceste fose setice si de asemenea punem in miscare o cantitate mare de limfa purtatoare de o cantitate mare de deseuri. Toate acestea vor ajunge la un moment dat in sange ducand la acidifierea si intoxicarea acestuia. Statiile de purificare ale sangelui sunt rinichii. Acestia trebuie sa fie apti de a filtra o cantitate mai mare de sange cu deseuri, iar corpul trebuie sa fie in  masura de a neutraliza pHul acid. Corpul este  pregatit pentru acest lucru prin cura de detoxifiere anterioara si hidratarea corespunzatoare, in lipsa posibilitatii corpului de a elimina in afara lui (prin urina in special) poate sa apara o criza de intoxicare a corpului cu propriile deseuri. Este posibil, de asemenea, sa apara o criza de vindecare prin detoxifierea puternica care insoteste aceasta terapie. Deoarece corpul trebuie sa aiba grija de el insusi, se impune odihna, hidratare suplimentara si dieta usoara.

De regula, apar urmatoarele simptome:

  • Urina puternic colorata si mirositoare
  • Transpiratie puternic mirositoare
  • La persoanele supraponderale pot aparea banuti de grasime in urina

Daca corpul nu a fost bine pregatit pentru aceasta terapie mai pot aparea:

  • Dureri de cap
  • Greturi si varsaturi
  • Alergii, eczeme si inrosirea pielii
  • Acnee la nivelul  pielii, in zonele de toxicitate ridicata a corpului

Pentru persoanele care au probleme legate de rinichi si/sau ficat este contraindicata aceasta terapie pe intregul corp intr-o singura sedinta. Se va face drenajul limfatic pe o zona restransa astfel incta efectele vor fi limitate.

Indicatii: terapie principala pentru edeme limfatice, terapie complementara pentru orice boala, fiind un tratament de sustinere pe langa tratamentul principalProgram:
L-V: 10-19